De makkelijkste manier om zelf bier te brouwen

kwartaalrecept

Meest gestelde vragen:

Wat moet ik zelf aanschaffen?
Een micro-brouwpakket. Doordat wij een pakket hebben samengesteld waar alle materialen en grondstoffen inzitten die je nodig hebt om te gaan brouwen, heb je alleen nog maar een pak suiker en wat water nodig.

Wat zijn de kosten?
Voor het micro-brouwpakket betaal je € 71,39 (excl. verzendkosten in Nederland en incl. 21% BTW) hierin zitten alle benodigde materialen en grondstoffen (naar keuze) voor de eerste keer brouwen. Hierna kun je voor € 10,95 een blik nieuwe grondstoffen bestellen waarmee je opnieuw 9 tot 20 liter bier kunt brouwen (afhankelijk van het type bier).

Hoe vaak kan ik de installatie gebruiken?
De Installatie kan na aanschaf zo vaak gebruikt worden als je zelf wil. Je hoeft alleen maar nieuwe grondstoffen aan te schaffen, daarna is het een kwestie van opnieuw brouwen.

Hoeveel bier kan ik per keer brouwen?
Afhankelijk van het type bier kan er tussen de 9 en 20 liter bier per blik met grondstoffen worden gebrouwen. Aangezien er in het vat 30 liter past kan je natuurlijk wel meerdere blikken tegelijk gebruiken waardoor je per keer tot ruim 25 liter per vat kunt brouwen.

Hoe kom ik aan nieuwe grondstoffen?
Deze kun je bestellen bij zelfbierbrouwen.com, je hebt hier een keuze uit 20 verschillende soorten bier.

Hoe lang duurt het brouwen?
Het brouwproces neemt in totaal 8 weken in beslag. Na een week kun je echter weer opnieuw brouwen, dit omdat je na een week het bier in flessen kunt tappen (bottelen) en het vat dus weer opnieuw kunt gebruiken.

Hoe zorg ik ervoor dat het bier op de juiste temperatuur blijft tijdens het gisten?
De temperatuur moet tussen de 18 en 32 graden Celsius liggen. Een goede plek om het gistingsvat neer te zetten is de badkamer of bij de CV-installatie. Een week na het bottelen laat je het bier nagisten in een donkere, koele ruimte.

Wat voor soorten bier kan ik brouwen?
In het assortiment vind je een aanbod van 20 verschillende soorten bieren, variërend van triple tot witbier en van pils tot kriek.

Waar kan ik terecht als ik extra materialen wil aanschaffen?
Extra materialen, zoals een extra vat of kroondoppen kun je bestellen bij zelfbierbrouwen.com. Op de pagina Producten kun je ons assortiment vinden.

Hoe betaal ik de installatie?
Hiervoor verwijs ik je naar de pagina Betaalwijze.

Wat krijg ik allemaal als ik een set bestel?
Hiervoor verwijs ik je naar de pagina Produkten.

Hoe werkt het?
Hiervoor verwijs ik je naar de pagina Werkwijze waar een
uitgebreide omschrijving staat van het gehele proces.

Hoeveel kost een set als ik deze zelf kom ophalen?
€ 71,39 (incl. 21% BTW).

Waar kan ik de set eventueel zelf ophalen?
Onze opslagruimte is: Landbouwstraat 52, 1097 TR Amsterdam.
Links naar: ANWB routeplanner en OV planner

Terug naar boven.